Munka Ljungby IF

Referat: Farstorps GoIF/Hästveda IF - Munka Ljungby IF

Farstorp/Hästveda – Munka Ljungby

12-0

Det var F15 som stod för publiktillströmningen denna helg på Farstorps IP, den nyluftade men ändå mycket täta och gröna planen kantades av hela 76 st åskådare eller 75 om man räknar bort Tony Fransson som lämnade matchen tidigt. Det tog inte många sekunder innan hela publikskaran förstod varthän det barkade, ett målkalas som vid full fokus kunde fått resultattavlan att inte räcka till. Första 20 minuterna hade våra tjejer en målchans vid varje halvminut och redan i den åttonde minuten utnyttjar Elin trycket och skottar in 1-0. Nollan är nu spräckt och två minuter senare löper Elin ifrån motståndarförsvararna ännu en gång för att banka in tvåan. I minut tretton är det Elnas tur att på sitt egna och briljanta sätt dribbla sig igenom hela motståndarlaget för att lägga in trean. Sedan dröjer det till den 28:e minuten innan Alice smeker fram en passning till Elin som kan utöka ledningen till 4-0. I den 33:e minuten fastställer Julia halvtidsresultatet till 5-0 med ett jättelikt långskott som går i en perfekt bana över målvakten.
Andra halvlek är den första mycket lik, ett högt liggande motståndarförsvar där Farstorp/Hästveda kan frossa i chanser. I den 47:e minuten bestämmer sig försvarande Alice att ge sig ut på en anfallstur som avslutas med en nätt lyftning in i mål och 6-0 sitter där. Därefter dröjer det till minut 54 innan Emma avlossar kanonen och målvakten tvingas släppa en retur som Nathalie snappar upp för att peta in hela 7-0. Men det slutar inte här, i den 63:e minuten får Emma ännu ett friläge och denna gång kan inte målvakten avvärja utan åttan lyfts hånfullt in. Bara en minut senare är det Elins tur igen att utnyttja den höga men något tröga försvarslinjen genom att disciplinerat lägga in mål nummer nio. Farstorp/Hästveda är nu inne i ett riktigt stim och två minuter senare serverar Linnea en perfekt genomskärare till Elin som sällan missar ett sådant läge, resultatet visar nu på tvåsiffrigt. Försvaret är nu fullständigt sönderläst och Ida vill självklart även hon testa på att skicka fram en perfekt passning till Elin som skickar in matchens elfte mål i buren. Med 10 minuter kvar beslutar sig ledarduon för att vända upp och ner på laget, måltjuven Elin ner som back och liberon Linnea upp på topp. Utdelningen låter inte vänta på sig utan i den 71:a minuten kommer Linnea fri och beslutar sig för att tunnla in matchens sista och tolfte mål.
En ganska märklig match som kunde slutat med hur många mål som helst om det inte vore för Munka-Ljungbys målis som utan tvekan var matchens lirare och helt på egen hand halverade slutresultatet. Farstorp/Hästvedas tränarduo framhäver båda laget för att kunna hålla koncentrationen uppe och fortsätta jobba på och skapa chanser trots ett stort överläge.